KENAPA SAYA PILIH PUBLIC GOLD?

Sebelum membuat keputusan berdaftar sebagai Dealer Public Gold yang sah, saya kaji, baca dan google tentang syarikat Public Gold.Alhamdulillah hasil pencarian tiada info yang menunjukkan PG menipu dalam urus niaga beli emas sejak dari tahun 2008 PG beroperasi malahan makin bertambah pelanggan PG yang saya lihat..Jadi tanpa ragu-ragu saya pilih untuk berdaftar dan membeli emas di PG.Kenapa saya memilih membeli Emas di Public Gold?Ini jawapan saya..

1.Public Gold sudah bertapak selama 12 tahun dan kejayaan serta pencapaian PG boleh dilihat melalui website PG (https://www.publicgold.com.my/) —-> milestone

2.Syarikat yang boleh dipercayai kerana tidak ada orang yang beli emas dari PG tak dapat emas, semua dapat emas masing-masing.Cuma disebabkan PKP berlaku ‘GOLD RUSH’ permintaan terlalu tinggi terhadap emas menyebabkan berlaku sedikit kelewatan.Tetapi PG sentiasa berusaha memenuhi kehendak pelanggan-pelanggannya dan menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi.

3.Berurusan dengan PG adalah selamat dan belum pernah disenarai hitam dalam alert list Bank Negara Malaysia.Anda boleh klik link https://t.co/xoTOJy6sNZ kemudian download consumer alert list. Kalau PG ada dalam senarai tu, saya nasihatkan kawan-kawan boleh lupakan niat berurusan dengan PG.

4.Sampai ke hari ini emas PG lengkap dengan ciri-ciri emas yang baik dan optimum untuk disimpan. Emas taraf LBMA keluaran Turki sangat baik untuk kita pilih bagi kita yg berniat menabung emas.Tak kurang juga emas keluaran local yang cantik dan teliti pembuatannya.Pelbagai produk yang dijual dalam website PG.Boleh la pilih ikut kemampuan.

5.PG antara syarikat emas di Malaysia yang mempunyai Sijil Patuh Shariah untuk semua jenis kaedah belian.Ini dapat mengelakkan keraguan pelanggan Muslim berurusan dengan PG.

6.Sistem online 24jam dan mengikut turun naik pasaran emas dunia. Kedai emas online PG sentiasa dibuka sepanjang masa memudahkan pelanggan memantau hrga dan membeli emas setiap saat dan minit.

7.Modal permulaan yg sangat rendah , dengan RM100 dah boleh mula simpan emas tanpa ada kos tambahan untuk menjadi ahli.Harga yang dibayar adalah harga emas serta beberapa kos yang telus dimaklumkan kepada pelanggan PG.

8.Pos Malaysia antara rakan strategik PG sejak 2015 lagi. Kelebihan gold bar edisi Pos Malaysia memberi nilai kepada sejarah dan simbol budaya Malaysia, macam setem dulu-dulu.Cantik-cantik semuanya.

9.Produk PG juga diterima di POS Ar-Rahnu, Ar-Rahnu Tekun dan Ar-rahnu Koperasi Tentera tanpa perlu dibuka sarung.Emas PG juga diterima dibeberapa Ar-Rahnu bank seperti Bank Islam, Agro Bank & Bank Rakyat.

10.Edisi pemimpin negara seperti edisi Tun M dan YDPA pula memerlukan kebenaran sebelum dikeluarkan. Jadi ia adalah simbol kepercayaan kerajaan Malaysia kepada syarikat PG.Jika 2 ikon besar ini boleh percayakan PG, kenapa masih ada ragu-ragu walaupun nak simpan 1gram?

11.PG mempunyai pelangaan yang berdafttar sebanyak 250,000 orang sehingga kini dan akan meningkat setiap hari. Ini kerana PG menawarkan harga yg adil untuk semua, harga dealer dan customer sama saja. Bezanya dealer dapat komisyen 1-2% bukan sebab menjual emas tetapi sebab tolong ajak orang lain beli dan simpan emas PG.Jadi komisyen ini lebih kepada tanda terima kasih PG kepada dealer yang tolong memperkenalkan emas PG kepada masyarakat.

12.PG adalah perusahaan emas yang yang kukuh kerana mempunyai cabang syarikat di Sabah, Sarawak, Indonesia, Brunei, dan Singapura.

13.PG sentiasa berkongsi info tentang produk-produknya dengan masyarakat melalui seminar yang diadakan samada melalui online atau off line dari speaker yang berpengalaman.Antara dealer-dealer juga banyak berkongsi info.Mentor-mentor PG juga banyak memberi tunjuk ajar.

Kesimpulannya:Beli dan simpanlah emas di PG tanpa ragu-ragu.Andai ada keraguan bertanyalah kepada ahlinya.Jangan membuat andaian semata-mata tanpa mengetahui hal yang sebenar.

🌷’HAPPY SAVING GOLD FOR BETTER FUTURE’

Sekian..Perkongsian daripada saya.

Kalau belum bermula simpan emas mai saya bantu anda untuk daftarkanKlik je link kat bawah👇📲http://www.wasap.my/601155544282/SayaNakBukaAkaunEmas

Nak dapatkan ilmu tentang Emas & Silver jom join telegram sy👇https://t.me/joinchat/AAAAAEdzbXapbyAMEIYgLg#NotaEmas#DealerSahPUBLICGOLD

Hits: 123

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>