CARA SEMAK HARGA EMAS & PERAK DALAM WEBSITE PG

ANDA BOLEH SEMAK HARGA SEMASA EMAS SECARA ONLINE SAHAJA!

Semua pelanggan Public Gold boleh akses website rasmi Public Gold untuk mengetahui harga semasa emas. Harga yang tertera perlu difahami supaya para pelanggan dapat membuat pilihan yang bijak sebelum membeli bagi menambah simpanan gram emas atau perak. Sila rujukan penerangan di bawah untuk memahami jadual paparan dengan lebih jelas.

PAPARAN HARGA SEMASA EMAS DALAM WEBSITE PUBLIC GOLD

Jika anda ingin menambah emas atau mulakan simpanan emas dalam akaun GAP, rujuk harga dalam jadual pertama. Sebagai contoh, 1 gram emas 999.9 berharga RM 263 (26/11/2020). Harga ini berubah setiap hari jam 12 malam mengikut harga emas semasa dunia. Jika harga emas dunia bergerak terlalu agresif, Public Gold akan tukar harga (samada naik atau turun) walaupun sebelum jam 12 malam. Untuk harga emas GAP, harga merujuk pada harga yang di atas ini, dan ditambah gold premium apabila nak keluarkan emas tu nanti.

Cara terbaik untuk dapatkan emas ini ialah dengan cara outright purchase atau SEPP rujuk harga emas dalam jadual kedua. Harga ini akan berubah setiap 20 minit mengikut harga emas semasa dunia.

Untuk EPP, kita perlu pembayaran extra EPP premium, cuma kadang-kadang kalau ada promosi, EPP premium free.

Jadi, bila ada apa-apa promosi, terus grab ye. =)

Harga emas dalam jaudal 3 adalah harga retail yang lebih mahal berbanding keluarkan fizikal emas melalui akaun GAP.

Jadi, macam mana nak dapatkan dengan harga lebih murah?

Untuk lebih jimat dapatkan item ini, anda boleh beli dengan cara akaun emas fizikal GAP.

Anda yang ingin menambah atau memulakan simpanan perak dalam akaun SAP (berkongsi akaun bersama GAP), boleh rujuk harga yang dipaparkan. Harga perak hari ini (26/11/2020) RM383 untuk 100 gram.

Sama seperti GAP, harga SAP juga berubah setiap hari jam 12 malam mengikut harga silver semasa dunia. Jika harga perak dunia bergerak terlalu agresif, Public Gold akan tukar harga (samada naik atau turun) walaupun sebelum jam 12 malam. 

Jika anda memilih untuk membeli silver bar dengan kaedah outright purchase atau SEPP, rujuk harga yang ditunjukkan dalam jadual 5.Harga ini berubah setiap 20 minit mengikut harga perak semasa dunia.

Harga perak yang tertera dalam jadual adalah harga retail yang lebih mahal berbanding keluarkan fizikal perak yang dibeli melalui akaun SAP.

Hits: 434

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>