Frequent Ask Questions (FAQs) Akaun Emas GAP

1.PENGENALAN AKAUN GAP?

Gold Accumulation Program (GAP) adalah suatu inisiatif yang diperkenalkan oleh Public Gold untuk memudahkan penyimpan emas menabung emas. Public Gold merupakan syarikat emas pertama di Malaysia yang memperkenalkan akaun emas seperti ini. Sebelum ini, hanya bank saja yang menawarkannya. GAP ialah kaedah pembelian emas Public Gold yang dibackup oleh 100% emas fizikal.

Simpan emas dalam akaun GAP tidak ada apa-apa cas simpanan, tidak ada had dari sudut gram dan RM dan tiada had tempoh masa. Anda boleh simpan emas dalam GAP secara percuma je dan lebih selamat jika takut simpan emas sendiri

Mana-mana belian emas tidak ada dividen. Jika anda beli emas dapat dividen, mungkin anda terjoin skim cepat kaya bertopengkan emas.

2.KEISTEMEWAAN AKAUN GAP

BANYAK KEISTEMEWAAN AKAUN GAP

Boleh jer. Dengan akaun emas fizikal GAP, anda boleh biarkan sahaja emas anda dalam akaun, tanpa perlu keluarkan kepada fizikal. Keluarkan kepada fizikal hanya satu pilihan.

Simpanan di akaun GAP ni sesuai untuk simpanan yang bajet kecil.Boleh beli emas dengan minimum RM100 sahaja.

Eh..Tak la. Belian emas GAP tidak ada komitmen bulanan. Tapi jika nak gram bertambah kena la konsisten tambah.

Tak ada. Sesiapa pun boleh buka akaun GAP hatta anak-anak kecil pun boleh ada akaun GAP bersama ibu bapa. Namanya Akaun GAP Junior.

JOM BUKA AKAUN GAP JUNIOR UNTUK MASA DEPAN ANAK ANDA

Hits: 229

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>